Vera van der Veen
Leidinggevende

ZaZ Welzijn

ZaZ Welzijn is een organisatie voor zowel zorg als re-integratie. Zij zijn ervan overtuigd dat zorg en werk onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en een integrale werkwijze essentieel is. Hier werken dus sociaal werkers, maar ook jobcoaches. En zij moeten allemaal vanuit hun eigen diensten in hetzelfde systeem kunnen werken. Vandaar dat Vera van der Veen, leidinggevende bij ZaZ, Andre en Johan van den Heijkant benaderde en hen inspireerde samen met ZaZ Welzijn bloqs te creëren.

Te beperkt of onnodig complex

“In 2015 startte ik bij ZaZ Welzijn, dat toen bijna een jaar bestond. We hadden nog een stuk minder cliënten en ook geen cliëntvolgsysteem. We werkten in Excel. Dat ging prima, maar naarmate ons cliënten- en personeelsbestand groeiden, werd het werken in Excel steeds onhandiger en onoverzichtelijker. Bij andere werkgevers had ik al eens met cliëntvolgsystemen gewerkt, maar die waren vaak onnodig complex. Samen met de eigenaresses van ZaZ Welzijn benaderde ik daarom Johan en Andre met onze vraag naar een eenvoudig, en bovenal overzichtelijk cliëntvolgsysteem. En in 2016 zijn we gestart met het opzetten van bloqs.”

Personal assistent

Wat wij dus vooral zochten, was meer overzicht. Daarnaast moest het systeem zowel onze diensten wat betreft zorg, als de re-integratiediensten ondersteunen. Wij hebben natuurlijk door de jaren heen meegebouwd aan bloqs en het daardoor zo kunnen inrichten, dat het ons werk faciliteert en het ons ontlast. Het werkt als een soort personal assistent; we krijgen meldingen wanneer indicaties aflopen en we hebben met één druk op de knop inzicht in het dossier van cliënten. Ook vanuit het management hebben we meer overzicht in personeelszaken en uren. Onze uitvoerende collega’s zijn heel tevreden over het systeem. Ze hebben nu eenvoudig zicht op hun cliënten en de bijbehorende indicaties, en op de acties die zij moeten doen. bloqs biedt hen een overzicht van zowel de cliënten, als hun eigen personeelsdossier, in één systeem. We nemen dan ook alle bloqs af.”

Eenvoudig en overzichtelijk

“Wij zijn heel tevreden met ons bloqs Cliëntvolgsysteem. Het voorziet in onze behoeftes en werkt bijzonder makkelijk. Waar je voor andere systemen soms een hele dag op cursus moet, is dit in een uurtje uit te leggen aan je collega. Collega’s die vanuit andere organisaties bij ons zijn komen werken, zijn vaak erg enthousiast. Ik hoor regelmatig: ‘Wauw, wat handig dat dit allemaal zo kan!’. Ook de huidige ontwikkelingen, zoals een nieuwe interfase, maken het gebruik alleen maar overzichtelijker en eenvoudiger. Ik kan het iedereen aanraden die tijd wil besparen, maar niet wil inleveren op de kwaliteit van het werk. bloqs faciliteert én geeft overzicht.”

 

bloqs is zo ingericht dat het zowel onze zorg- als werk-gerelateerde diensten optimaal faciliteert.

 

Betaalbaar

Je neemt bloqs af tegen een scherpe prijs en betaalt alleen voor de functionaliteiten die jij nodig hebt

Slim

bloqs is efficiënt, snel en prettig in gebruik

Uniform

bloqs is zo ingericht dat alle WMO-/Jeugdwet- en re-integratieorganisaties ermee kunnen werken

Eenvoudig

Je kunt met zo min mogelijk hulp met bloqs aan de slag