Ronald aan de Stegge
Manager zorg en re-integratie

Leerplein Twente

Sinds 1,5 jaar begeleidt Leerplein Twente mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast ondersteunen en adviseren ze bedrijven in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wanneer een bedrijf een medewerker aanneemt met een afstand tot de arbeidsmarkt, begeleiden de jobcoaches van Leerplein Twente dit proces van A tot Z. Zij zochten naar een overzichtelijk systeem waarin zowel hun zorg- als jobcoaches hun logboeken kunnen bijhouden. Hiervoor dacht Ronald aan de Stegge, manager zorg en re-integratie, al snel aan bloqs.

Logboeken in een Word-document

“Leerplein Twente is nog een heel jong bedrijf, waardoor er nog helemaal geen systeem was. De logboeken hielden we bij in een Word-documentje en er was een fysieke map waarin we kopieën van allerlei documenten bewaarden. Hier zat geen systeem in dus het was soms moeilijk om dingen terug te vinden. Helemaal als je voor het UWV of voor een gemeente wat moest vastleggen. Er moest dus snel een oplossing komen. Ik had bij mijn vorige werkgever al gewerkt met bloqs en dat beviel goed. De keuze was daardoor snel gemaakt.”

Maatwerk met bloqs

“We wilden graag één systeem waarin we zowel onze zorg- als werkkant konden combineren. Bij Leerplein Twente voeren we re-integratietrajecten uit, bieden we zorg vanuit WMO en vangen we mensen op vanuit de re-integratie en dagbesteding. Juist op die verschillende gebieden wilden we hetzelfde systeem toepassen. En dat is precies wat bloqs ons biedt. Ze zijn hier in het begin geweest om ons met een demoversie wat te laten zien, maar eigenlijk wisten we al dat we hiervoor wilden gaan. Mijn ervaring is dat er heel veel maatwerk mogelijk is met bloqs. Bijvoorbeeld wijzigingen vanuit de wet die invloed hebben op onze zorg of het werk, worden heel snel toegepast. Of je neemt er een bloq bij, waardoor je weer meer nieuwe mogelijkheden hebt. Inmiddels hebben we de meeste bloqs wel toegevoegd aan ons pakket. Alleen WMO-Jeugdwet komt binnenkort nog.”

Makkelijk en toegankelijk

“We werken bijna dagelijks in ons bloqs Cliëntvolgsysteem en het bevalt goed. We hebben recent een update gekregen, waardoor het er grafisch iets anders uitziet. Dan is het weer even wennen, maar dat is met alles wat verandert. Het systeem is heel makkelijk en toegankelijk. De goeie samenwerking met de organisatie van bloqs vind ik ook echt een pluspunt. Als ik ergens tegenaanloop, stuur ik bloqs een mail en vaak hangt eigenaar Johan dan een kwartier later al aan de lijn. Hij is mijn eerste aanspreekpunt en altijd goed bereikbaar en snel in zijn afhandeling. Hij denkt ook goed met ons mee. Als iemand ons om advies zou vragen, zou ik bloqs absoluut aanraden!”

Het systeem werkt heel makkelijk en er is veel maatwerk mogelijk met bloqs.

Betaalbaar

Je neemt bloqs af tegen een scherpe prijs en betaalt alleen voor de functionaliteiten die jij nodig hebt

Slim

bloqs is efficiënt, snel en prettig in gebruik

Uniform

bloqs is zo ingericht dat alle WMO-/Jeugdwet- en re-integratieorganisaties ermee kunnen werken

Eenvoudig

Je kunt met zo min mogelijk hulp met bloqs aan de slag