Rob Henstra
Directeur/Eigenaar

Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen

Ondernemerschap als alternatief voor het werken in loondienst; de ervaringsdeskundigen van het Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen (EBO) helpen mensen voor wie werken in loondienst niet (meer) vanzelfsprekend is, met het opzetten van een eigen onderneming. Dat begon met een pilot, maar is inmiddels uitgegroeid tot een mooi bedrijf met vele succesverhalen en opdrachtgevers als het UWV. Daarbij ontstond de vraag naar een systeem dat hun diensten overzichtelijk, en AVG-proof, ondersteunt. Rob Henstra, ervaringsdeskundige bij EBO, kwam in contact met bloqs en was direct overtuigd.

Overzicht in één dossier

“Voorheen werkten we met Excel-bestanden. Maar we groeiden natuurlijk vanuit de pilot naar een volwaardig bedrijf en misten toch een professioneel systeem. Niet alleen liepen we tegen de belemmeringen van Excel aan, zoals het gebrek aan overzicht in één dossier, ook zaken als de AVG speelden. Als er een controle zou komen, wil je dit soort dingen goed voor elkaar hebben. Bij toeval benaderde bloqs ons in een mailing en zijn we in gesprek gegaan.”

Voldoen aan alle wet- en regelgeving

“Mijn collega Niels heeft toen een demo gehad van het cliëntvolgsysteem van bloqs. Dat zat destijds nog in de ontwikkelfase. Wij hebben besloten het systeem af te nemen en daarbij ook van feedback te voorzien. Zo konden we goed samenwerken en het systeem ook naar onze wensen en behoeftes aanpassen. Er zijn inmiddels ontzettend veel mogelijkheden binnen bloqs. Zelf gebruik ik vooral de overzichtelijke dossiers van onze deelnemers, de rapportages, meldingen en de koppelingen met het UWV. Maar het belangrijkst voor ons is dat we nu zeker weten dat we voldoen aan alle wet- en regelgeving en dat we werken met een goed, professioneel systeem, waar we veel uit kunnen halen.”

Bedrijfsprocessen optimaliseren

“We maken vooralsnog maar gebruik van een klein deel van de mogelijkheden van bloqs. Ik wil eigenlijk weer eens met hen om tafel zitten om te kijken hoe we onze bedrijfsprocessen verder kunnen optimaliseren met dit cliëntvolgsysteem. Dat is gelukkig altijd mogelijk. Onze ervaring is dat Johan en Andre heel goed luisteren en dat onze vragen binnen no-time zijn opgelost. Een collega zei ooit: ‘zo’n systeem moet mijn werk makkelijker maken’. En dat doet bloqs.”

bloqs maakt ons werk makkelijker en zorgt dat we voldoen aan alle wet- en regelgeving.

Betaalbaar

Je neemt bloqs af tegen een scherpe prijs en betaalt alleen voor de functionaliteiten die jij nodig hebt

Slim

bloqs is efficiënt, snel en prettig in gebruik

Uniform

bloqs is zo ingericht dat alle WMO-/Jeugdwet- en re-integratieorganisaties ermee kunnen werken

Eenvoudig

Je kunt met zo min mogelijk hulp met bloqs aan de slag